Sverige har ingen talang

Just nu tittar jag på Idol för första gången sedan audition i Stockholm. Är det inte meningen att de ska hitta talanger i detta program? Det är förfan top 20 nu, hälften sjunger falskt, och andra hälften saknar karisma. Lägg ner Idol i Sverige, det finns inga jävla talanger i alla fall. Eller så väljer de som har talang att inte vara med i Idol för att det är gay. Eller så har juryn ingen smak över huvud taget. Hur som helst håller inte konceptet, så snälla; AVLID!

Jag blir så jävla förbannad

Här sitter jag. 20 år, gick ut gymnasiet med toppbetyg och pluggade efter det i USA ett år. Jag är smart, trevlig mot de som förtjänar det och flitig.

Jag är arbetslös.

Det vill Alliansen att jag ska fortsätta vara. Eller nej, de vill att jag ska ta praktik och jobba i tre månader för slavlön för att sedan ändå inte få en vidareanställning. Eller att jag ska börja plugga och skaffa mig en akademisk utbildning.

Men jag vill inte plugga, för jag vet inte vad jag ska plugga. Jag vill jobba några år och tänka ut vad jag vill göra med mitt liv så jag inte hoppar på en utbildning jag inte blir nöjd med.

Så därför får jag vara arbetslös.

Och om jag mot förmodan skulle få en anställning skulle jag fortfarande vara tvungen att bo hemma hos min mamma i evigheter. Det finns ju inga hyresrätter. Och bostadsrätt är det ju inte tal om. Utan fast tjänst (vilket är en myt hos människor under 25) får man inget lån. Men lek med tanken att jag skulle få fast tjänst. Då skulle jag vara tvungen att ha 15% av huspriset att punga ut ur egen ficka. Det är säkert jättemånga i arbetsklassen som har 150.000 undansparat vid 20 års ålder...

Så..
FUCK YOU ALLIANSEN!

Vänstern for life

Jag har varit och röstat nu, och självklart röstade jag rödgrönt. Jag tror på ett klassfritt och jämställt samhälle. Jag är varken rasist eller egoist.

Jag blir så less på alliansen som anklagar de rödgröna för att föra bidragspolitik. Vilka är det som för bidragspolitik egentligen? Alliansen har höjt a-kassan så fler inte har råd att vara med. Så nu när arbetslösheten är så utbredd är det många som inte har något annat val än att gå på socialbidrag. Det finns andra sätt att sköta bidragspolitiken. Ge dem som behöver bidrag, och skärp kontrollerna så det blir svårare att glida på en räkmacka igenom det hela.

Och de rödgröna VILL INTE HÖJA SKATTEN för alla. Bara för dem som tjänar över 40.000 i månaden.

Alliansen pratar om hur mycket bättre det har blivit med sänkt skatt, att man har mer pengar i plånboken. Det kanske höginkomsttagare märker av. Men de som tjänar mindre kanske får några hundralappar extra, och de pengarna äts genast upp av höjd a-kassa och dylikt. Åter igen tjänar de rika mer pengar och de fattiga får mindre.

Okej, ni som har en månadslön som ligger över det vanliga, jag klandrar er inte. Var giriga. Men ni som är studenter/arbetssökande/unga/låginkomsttagare, hur fan tänker ni när ni röstar blått? Ni gör det sämre för er själva och bättre för de som redan har mer än nog. Fy fan för er.

Röd in i Döden
Jennyfer Knox

Fontänfitta

Ja, nu är jag arbetslös och jävlig. Roligare kan det inte bli. Och på toppen av allt så vaknar jag sjukt tidigt varje morgon. Är det inte meningen att jag som arbetslös ska sova bort halva dagarna? Det finns ju inte mycket annat att göra?


Idag när jag stod på Handens Perrong såg jag något förskräckligt. Ve och fasa, en fontän mitt i sjön Rudan! Vad tänker människor med? Det ser ju faktiskt inte riktigt klokt ut om jag får säga det själv. Så nu tänker arbetslösa jag sitta och irritera mig på det tills det är dags att åka till frugan och kirra ansiktsbehandling.
Hejhopp


RSS 2.0