hmpf..

Kan man gå ur kyrkan tycker jag att man ska kunna gå ur kungahuset. Jag tycker gud gör mer nytta än kungen.

Och jag vill inte betala för ett jävla bröllop som jag helst skulle se inställt?

Årets bild.


årets bild



Jag låter bilden tala för sig själv

Hemlös igen.

Yeapp, det har hänt mig igen, helt otroligt. Man tycker ju att det ska räcka med att slagga på kompisars golv EN gång i livet, men icke. Dock fick jag erbjudande på en studentlägenhet idag, så jag ska ringa till CSN och gnällal ite på att jag behöver lån. Det blir ju jobbigare när man redan tagit lån en gång, blir massor av papper att fixa. Men jag håller tummarna och hoppas att jag får pengarna, det vore ju faktiskt ganska fantastiskt. 

R.I.P Vargen

Nu har 13% av Sveriges vargar skjutits. En stor del varför detta gjordes, var för att det påstogs att de var inavlade. Tester som gjorts på de döda vargarna visar dock att de var fullt friska.

Jag hatar mänskligheten och dess fruktansvärda storhetsvansinne.

Och för er som vill ha kvar vargen i Sverige kan jag meddela detta. Om alliansen segrar i höst kommer det ske en ny vargjakt vintern 2010. De vill ha max 210 djur i Sverige. Röda blocket vill låta stammen växa utan ett övre tak.


Bang me, I'm dead

Idag hade jag inttervjuövning framför KAMERA! Jag gillar absolut inte att kolla på mig själv och lyssna på alla "eeeh" och "uuhmmm" man lägger in som substitut för ord eller tystnad. Men man lär mycket av det, så det är bara bita ihop och ta kritiken.
Inte nog med det, när jag kom till teatern visar det sig att även där ska vi fotas och filmas. OCH vi ska få afficher med enbart oss själva på där det ska stå något i stil med Jenny Suomela i rollen som Emilia. Kul. De ska inte få hänga några sådanna i Haninge, det är ett som är säkert. Usch och fy. Därimot fick jag mina scenkläder idag och jag fullkomligt ÄLSKAR dem! Jag funderade seriöst på att bli kleptoman.

Nu ska jag sova, och vila upp för en morgondag men skola och förhoppningsvis lite vin. Någon som känner sig sugen på att vina lite imorn?

Hej

Matt

Jag blir så fruktansvärt matt på Sveriedemokraterna. Egentligen vill jag bara skratta åt deras smygrasism, men det kan jag inte. För att det finns faktiskt idioter i detta land som tycker att deras åsikter är bra och det finns en stor risk att de kommer in i riksdagen i höst. Deras invandrarpolitik är den mest befängda jag någonsin hört. De påstår att det finns rasism och våldsbrott för att det är för mycket invandrare i Sverige, och om vi skickar hem dem så kommer de problemen inte existera mer. Vi skulle känna en "nationell identitet". Men är det inte så, att det finns mer rasism på platser där det faktiskt inte finns så många invandrare? Jag menar, Finland har mycket strängare invandrarpolitik än vi i Sverige har idag, och de har fler hatbrott. Jag kommer från en stad i Finland som heter Kokkola, som har en av de högsta statistikerna på hatbrott i landet. Därimot finns det knappt några invandrare där. Det måste ju vara samma personer som blir nerslagna varenda helg?
I alla fall, så löser vi inga kulturella intriger genom att skicka bort människor, då kommer klyftan bara växa. Om människor bara kunde använta sig av kommunikation och kompromisser så skulle allting fungera lite bättre.

Och jag säger som alltid, ska invandrarna ut ur Sverige får ni fanimej skicka ut mig också för jag har inte ens en droppe svenskt blod i mina ådror. Bara för att jag har blek hy och är av kristen uppväxt, så ger dig mig inte mer rätt till detta land. Så om SD, eller något annat rasistiskt parti, börjar styra i Sverige så kommer jag knacka på deras dörr med en resväska och de dem betala en A-hytt på finlandsfärjan.

Adjö.


Photoshop vadå?

Idag hade vi enbart en föreläsning. Detta handlade då om våra speciella journalistdatorer med photoshop och knepiga layout program. Jag kom därifrån lika ovetande som innan. Att jag inte kan få ihop det där med olika program gör mig galen, inte ens när läraren stod bakom mig och pekade gjorde jag rätt. Som tur är utbildar jag mig inte till bildjournalist, även om det ingår att kunna fotografera, veta rätt vinkel på ljus m.m. Så jag får väl kämpa mig igenom detta och försöka ta hjälp av dem som kan. För photoshop är ju fan som ett annat språk!

Idag ska jag träffa Amanda och fika, snacka lite skit och bara ta det lugnt. Jag behöver även läsa ut min bok om bildjournalistik, men det är inga problem. En bok på 150 sidors talspråk går ganska lätt att komma igenom, och dessutom har jag redan läst halva.

Buhbye

Jenny<3Journalistik

Jag helt enkelt ÄLSKAR min utbildning. Okej, jag har bara haft tre ordentliga föreläsningar, men det känns verkligen som jag har hamnat rätt.
Idag hade jag två föreläsningar. Den första handlade om rubrik/notis/ingress. Som lärare har vi en underbar finsk kvinna som är en smula skräckinjagande, men som är intressant att lyssna på. Jag önskar att jag kunde suga ur att kunskap ur henne på en gång.
Den andra föreläsningen handlade om intervjuteknik, och gästföreläsaren var faktiskt ingen mindre än herrn som skrivit huvudboken i vår kurslitteratur. Han var kvick, rolig, och en framstående journalist. Honom ville jag bara krama för jag blev så förälskad.

Nu ska jag dyka ner i "Fånga bilden - Bildjournalistik för skrivare"

BYE!

Krock

Jag visste att högskola + teater skulle bli något av en utmaning, men ingenting jag inte gjort förut. Dock förväntade jag mig inte att de skulle krocka med varandra. Men min skola tycker tydligen att jag ska sitta på föreläsning till 20.00 på tisdag, vilket blir ett problem eftersom jag ska vara på teatern 18.00. Och mycket av val har jag inte, går jag inte på föreläsningen kan det vara bye bye Jenny. Så, hur mycket det än tar emot, måste jag välja bort teatern. Nej jag är inte bitter, jag är arg.

Idag vaknade jag och kände mig rastlös. Jag ville gå ut på en promenad i snöiga Sverige. När jag kollade ut genom fönstret så ångrade jag mig snabbt. Jag kommer ju att blåsa bort om jag visar mig utanför dörren. Så även detta blir en lugn hemmadag med Sagan om Isfolket(Ronky, jag har nu läst halva andra delen) och många kopper te.


Sagan om Isfolket, andra delen.
Bara 45,5 böcker kvar att ta mig igenom!


Hemmakväll

Idag har jag sett sammanlagt 7 avsnitt av Mitt i naturen, och jag gillar det. Just det, jag är en såndär tönt som älskar djur och natur, och jag följer ständigt naturdokumentärer. Jag är som sagt uppvuxen med en far som är fågelskådare. Har man stått med kikaren i handen fem på morgonen vid en fågelsjö sedan man var 2 år så blir det lätt så. Och fåglar är de mest fantastiska varelser.

Idag har jag bara varit hemma. Amanda kom förbi en snabbis för att hämta min gamla mobil (eftersom hennes är paj), men annars har jag varit enstöring. Jag behöver ensamtid, och mycket av den. Så nu sitter jag är i The Who mjukisbyxor och en rosarandig fleecejacka. Sexigare kan man knappast bli. Jag funderar på att slå mig ner med sagan om isfolket och läsa mig till sömns snart, för jag har ju faktiskt lovat Ronk att läsa ut dem. Och så ska det bli!

Ha det grejt medborgare.

GET ON UP WHEN YOU'RE DOWN BABY

Nu sitter jag hos min älskling och dricker mineralvatten och myser. Strax ska vi dricka lite vin, och sedan traska iväg och spela biljard. Jag kommer suga som fan och förlora med hästlängder, som jag alltid gör när det gäller biljard. Man tycker ju kanske att jag borde bli bättre med träning, men det funkar bara inte för mig. Jag är ett hopplöst fall på den punkten, och det är sådant folk helt enkelt får acceptera.

Helgen är just nu ganska oplanerad, men jag får ta saker om de kommer. Sista helgen i frihet innan skolan och teatern drar igång på riktigt. Sedan blir det att tokstressa till början av Maj. Men det är så jag jobbar, ju mer saker jag gör samtidigt ju mer peppat blir jag på att göra dem bra. Stress är min kopp te, i alla fall i lagom mängd.

Ha en trevlig kväll, godnatt och dröm om mig

Oh wii JNI

Nu har jag varit på upprop och registrerat mig på södertörns. Jag blev till och med fotograferad för min skollegitimation. Håller tummarna på att jag inte ser ut som ett jävla mähä på bilden.

När vi satt på uppropet så kändes det bra att inte vara reserv, utan att faktiskt veta att man var antagen (på första antagningen dessutom, mohahah). När alla reservplatser var tagna så insåg jag att tjeje brevid mig inte kommit in. Hon såg lite ledsen ut, men inom mig kändes det bra. Hon är sämre än mig. Jag är bättre än henne. En sådan hemsk människa är jag, och JA, jag vet att inte betygen dömmer en människa MEN jag var i alla fall smart nog att fixa bra betyg. Sug på den du.


Iiih

Nu gäller det. Om 20 min går min buss som ska föra mig till vad som i tre år kommer vara mitt liv. Ännu ett steg in i vuxenvärlden för Jenny. Det känns fint att ha en riktning i livet, någon slags plan så man vet att man inte är helt ute och cyklar.

Håll tummarna för mig!

Sista dagen ledigt.

Yes, imorgon börjar skolan. Just nu är jag så rastlös att det verkligen behövs. Jag har till och med övervägt att börja träna för att ha någonting att göra, då kan ni inse hur illa det är. Jenny + träna = HAHAHAHAHAHAH!

Är det någon som har ett tips på gratis saker man kan göra en tråkig dag? För jag kan inte komma på en enda jävla sak, och jag brukar vara ganska kreativ.

Ut på nya äventyr, vi ses på andra sidan


2012

Jag har läst på lite om mayaindianernas kalender och den så kallade "domedagen" som ska äga rum 21 december 2012. Jag är väldigt intresserad av vetenskap, speciellt astronomi och vill därför veta så mycket som möjligt.

Mayaindianerna var utan tvekan briljanta på astronomi och visste saker som vi i västvärlden kom fram till för mindre än 20 år sedan, och det kan ju vara lite skrämmande. Alltså påstår de att den 21 december 2012 så ska solen och jorden stå i rät linje med vår galax ekvator, vilket förmodligen innebär ett polbyte. Vad som händer under ett polbyte är vetenskapsmännen oense om, och det kan leda till stora elektriska störninger eller, som stora delar av jordens befolkning, mänsklighetens undergång.

Vad tror du? ;)

Jag kan nu själv erkänna att jag skulle bli en smula bitter om mänskligheten utplånades detta datum, jag skulle precis blivit klar med min utbildning och antagligen inte hunnit jobba en enda dag ännu, haha. Just my luck!

Grannarna ska dö..

Okej, bor man i lägenhet så får man stå ut med en del störningar från grannarna. Jag bor i en ganska välisolerad lägenhet och brukar inte märka av grannarna allt. Men idag hände det jag fruktat mest av alls. Jag väcks 9 på morgonen av en bas som får mig att flyga ur sängen. Inte nog med det. De spelar så högt att det faktiskt låter som det spelas i mitt rum. Jag hör varje ord av den låten jag aldrig hört förut. Nu, två timmar senare, har de fortfarande inte slutat. Och självklart hörs det bäst i MITT rum. Jag tror inte störningsjouren rycker in mitt på dan, och jag hade gått ner och ringt på om jag trott att det var ens minsta chans att de skulle hära mina tafatta knackningar.

Nu ska jag återgå till att smida onda planer på att förgöra dem.
Hej

Same old song

Så nu är det enbart tre dagar kvar tills jag börjar på Södertörns högskola, Journalistik med inriktning religionsvetenskap i all ära. Jag är fruktansvärt nervös. Tänk om de andra barnen inte gillar mig? Tänk om jag inte klarar av studierna. Som tur är, så är jag en mästare att lugna mina egna nerver. Eller en mästare på att spela cool trots kaos på insidan.

Så, nu sitter jag och äter spenatsoppa och tänker på kommande dagar. Snart ska jag springa till bussen, som ska ta mig till teatern. Där ska jag sjunga och må bra.

Hej!



Såhär såg jag ut när jag var 15, gulligt va?


Boktips

Den bästa självbiografin jag någonsin läst är White Line Fever av herr Lemmy Kilmister. Jag läste boken för att jag är ett obotligt Motörheadfan, men jag tror inte det finns en enda jävel där ute som inte skulle finna denna bok underhållande. Självklart är det mycket sex, droger och rock n roll i den, men Lemmy skriver allt från en humorisktisk synvinkel. Man kommer på sig själv att skratta högt många gånger.  Lemmys historia är en tragakomisk bergodalbana där målet är att bli rockgud.




Eva Braun

Idag har jag gjort absolut ingenting. Inte för att jag är för lat, utan för att det finns absolut ingenting att göra. SUCK! Jag har i alla fall fixat en transportbur till Eva Braun (min katt) så vi kan ta henne till veterinären om hon blir sjuklig.

Igår började jag med ett nytt teaterprojekt vid namn Panik i Pusshagen. Det är en farsartad komedi som har premiär 18 juni. Självklart ser ni mig på scen, annars vore det ju inte värt att komma och kolla.
För er som inte orkar vänta så länge så kan jag meddela att jag även är med i en pjäs som heter Pang, pang, du är död. Den har premiär 20 mars, och det är ju faktiskt inte så långt kvar. Mer info finns på http://www.ormteatern.se

Nu ska jag duscha, klä på mig och förhoppningsvis träffa frugan.

Adjö


RSS 2.0